Pápai áldás

By 2018-04-30Hírek

Katy Perry és Orlando Bloom újra egy pár? A pápa valószínűleg többet tud. A párosnak egy a Vatikánban tartott szakmai konferencián volt szerencséje Őszentségéhez.

Az amerikai énekesnő Katy Perry (33) és a brit színész Orlando Bloom (41) újra egy pár alkotnak? Alig egy évvel válásuk után, múlt hét szombaton közösen vettek részt a Vatikánban egy egészségügyi konferencián, ahol Ferenc pápa is jelen volt.

A nemzetközi szakmai konferenciát, amelynek témája a regeneratív orvostudományi kutatások voltak, immáron negyedik alkalommal rendezte meg a Kultúra Pápai Tanácsa. Az egészségügyi szakértők és kutatók mellett jelen voltak a média és a szórakoztatóipar jeles képviselői is, köztük Perry és Bloom, akik szívügyüknek tekintik az őssejtkutatást és a konferencia végén személyesen is bemutatkozhattak a pápának.

A konferencián Ferenc pápa további törekvésekre szólított fel a regeneratív orvoslás területén. Előrelépések szükségesek nemcsak a betegek szempontjából, hanem az „előítéletek ellen” is – mondta a pápa. A regeneratív orvoslás a megújított sejtek és szövetek segítségével történő gyógyítást jelenti. Ide tartoznak például az őssejt terápiás beavatkozások is.

A pápa hangsúlyozta, hogy a másokról való gondoskodás mindannyiunk feladata, ami nem lehet pusztán a szociális intézményekre illetve a kormányzásra hárítani. Méltatta az új kutatási eredményeket és terápiás módszereket különösen azokat, amelyek a rikta betegségekben, az autoimmun betegségekben és idegi degeneratív betegségekben szenvedőkön hivatottak segíteni. Nagyobb ráfordítással lehetőség nyílna több, egyéni gyógymód kifejlesztésére is.

A pápa figyelmeztetett a géntechnológia határaira

Az egyház minden olyan kutatást és beavatkozást támogat, amivel segíteni lehet a szenvedőkön, azonban a legfontosabb, hogy „nem mindent, ami technológiailag kivitelezhető és emiatt etikailag esetlegesen elfogadható”. Az emberi DNS-be történő célzott beavatkozásoknál nagyobb „etikai felelősségtudatra lenne szükség az emberiséget és a környezetet illetően” – mondta a pápa.

Mint minden más emberi tevékenységnek a tudománynak is fel kell tudni ismerni a határait. Ez rendkívül fontos lenne az emberiség szempontjából, ehhez azonban nagy etikai felelősséggel kell rendelkezni.

A Perry-Bloom páros ismét együtt?

Bloom Perryhez fűződő kapcsolatát illetően a „Times”-nak adott legútóbbi interjújában kitérően nyilatkozott. „Figyelemreméltó kötődés volt kettőnk között.” – mondta a színész. A helyzet ennél jóval bonyolultabb. Perry turnézik, Bloomnak pedig minden idejét egy színdarab köti le mostanság. Ugyanakkor nagyon tiszteli és még mindig mély érzéseket táplál Perry iránt. ”Meglátjuk”. – fejezte be Bloom.

2017 márciusában jelentették be, hogy kapcsolatukat egy időre szüneteltetik, azóta viszont már több találgatás is szárnyra kapott kettejük egymáshoz való viszonyáról.

Forrás: katolisch.de

Fordította: Deák Roland