Nagyszombaton együtt imádkozhatunk élőben a Torinói lepel előtt a város érsekével

A torinói főegyházmegye weboldalán április 4-én jelentették be a hírt, hogy a Torinói lepel élő adásban látható lesz Nagyszombat délután a televízióban és a közösségi média felületein.

A hívek lelki támogatására a jelenlegi járvány idején Cesare Nosiglia érsek úgy döntött, hogy az érseki palota kápolnájában imádkozik Krisztus halotti leple előtt az Úrhoz a kegyelemért, hogy le tudjuk győzni a gonoszt, ahogy Ő tette a kereszten.

Április 11-én, Nagyszombaton délután 5 órakor az érseki palota kápolnájában őrzött Torinói Lepel előtt a város főpásztora hosszú imaliturgiát vezet. A televíziók és a közösségi hálók segítségével mindenki számára lehetővé válik, hogy a Szent Lepel előtt imádkozzon. „A szeretet erősebb – ez a húsvéti üzenet, amelyet segít újra megélni a Lepel. Ez eltölti a szívünket elismeréssel és hittel” – fogalmaz Nosiglia érsek április 4-én délben közzétett videóüzenetében. „A szeretet, amellyel Jézus feláldozta életét és amelyet a Nagyhéten ünneplünk, erősebb minden szenvedésnél, minden fertőzésnél, minden próbatételnél és minden csüggedésnél. Semmi és senki soha el nem választhat bennünket ettől a szeretettől, ami mindig hűséges és ami feloldhatatlan kötelékkel egyesít minket az Úrral.”

A nagyszombati esemény nem jelenti a Lepel közszemlére tételét, csak szemlélésére ad lehetőséget a televízió. Az április 11-i szertartás újdonsága abban áll, hogy a közösségi médián keresztül élőben követhető lesz. https://www.diocesi.torino.it Az ima végén szakértők és tanúságtevők folytatnak majd párbeszédet.

Forrás: Vatican News

Fotó: wikipedia