A szobor elkészült

By 2018-07-29Hírek

Nagy örömmel tudatjuk, hogy elkészült, és megérkezett Magyarországra Martin Hudacek „Meg nem született gyermekek” szobra!

Biztosan emlékszik a Vallásgyalázás abortusztablettával ügyre, vagyis arra az abortuszpárti demonstrációra, amely során egy püspöki ruhába öltözött férfi hátborzongató módon egy ABORTUSZTABLETTA feliratú zacskóból osztotta ki a résztvevõknek az Oltáriszentséget/Úrvacsorát kifigurázó „abortusztablettákat”, mindegyik tablettánál elismételve, hogy „Krisztus teste”.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, jogászok és civil aktivisták polgári peres eljárást indítottak az esetet követően, mivel megsértette őket az életet adó Krisztus halált hozó abortusztablettával való azonosítása, és mert az akcióban részt vevők pedig 12000 ember kérése után (ennyien csatlakoztak a petíciónkhoz) sem kértek bocsánatot a keresztényektől.

Miután a Vallásgyalázás abortusztablettával ügyet dr. Lábady Tamás volt alkotmánybíró, dr. Frivaldszky Gáspár és Zarka Rozina másodfokon jogerősen megnyerték, úgy döntöttek, hogy a 600000 Ft sérelemdíjat egy szobor felállítására fogják fordítani, melynek eddigi további költségeit a CitizenGO közössége állta. Martin Hudacek szlovák művész Meg nem született gyermekek című szobra elkészült!

Legutóbb, amikor a szoborról írtunk, arra kértük, hogy támogassa annak budapesti felállítását. Majd megérkezett az alkotás, és döntenünk kellett, hogy a több lehetőség közül hol állítsuk fel.

Találtunk olyan helyet, ami bár eldugott, de elcsöndesedésre tökéletes, míg olyat is, ahol bár többen látnák a szobrot, de nem tartottuk elég meghittnek a környezetet. Majd világos lett, mi a megoldás: utazzon a szobor, és jusson el minél többekhez a gyógyulás eszközeként!

Támogatásaiknak köszönhetõen a szobor elkészült és megérkezett. Köszönjük szépen minden hozzájáruló tagunk felajánlását és imáját!

Most egy olyan tokra gyűjtünk, amelyben szállítani tudjuk a szobrot.

Adományát az alábbi linken keresztül tudja elküldeni: http://go.citizengo.org/meg-nem-szuletett-gyermekek-szobor

Forrás: go.citizengo.org

Fotó: femina.hu