A riói Megváltó Krisztus szobor figyelmeztetett a szívbetegségekre

By 2018-07-28Hírek

Ugyan már elmúlt Jézus Szíve ünnepe, a héten mégis egy hatalmas, lüktető szívet vetítettek a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus szoborra. Az akciót igencsak fontos, figyelemfelkeltő célzattal hívták életre.

Egy anatómiai szív volt látható kedden a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus szobor mellkasán. Ahogyan a lenti felvételek is mutatják 20 percen keresztül kék háttérel egy nagy, lüktető szívet valamint az egészséges életre buzdító üzeneteket vetítettek a szoborra.

A „Mozogj, hogy túlélj.” címet viselő kampány szervezői a szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőire kívánták felhívni a figyelmet. Elsősorban a cukorbetegségben szenvedő időseket szerették volna megszólítani, hiszen szív- és érrendszeri betegségek 65 év felett a leggyakoribb halálozási oknak számítanak.

A Corcovado-hegy tetején álló 30 méteres szobor Rio de Janeiro jelképe, ami a különféle kampányok és fontosabb események alkalmával rendszerint színes megvilágítást kap. Így volt ez pélául 2014-ben a labdarúgó-világbajnokság fináléjakor is, amikor a szobor a német csapat tiszteletére fekete-piros- arany színekben pompázott. A 2015 novemberi párizsi terrortámadások után pedig az együttérzés jeleként a szobrot a francia zászló színeivel világították meg.

Forrás: katholisch.de

Fordította: Deák Roland

Fotó: americantravelint.com