A béke szigete – 2. rész –

By 2018-03-12Egyéb

Kedves Olvasók, folytatjuk Medjugorje bemutatását, amelynek keretben szeretnénk megismertetni benneteket annak a csodálatos helynek a történetével, amelynek hatására kerül megrendezésre 2018. június 8-9-10. napján Magyarországon a Máriabesnyői Mladifest elnevezésű ifjúsági találkozó.

…a mába visszatérve a hajdani ötszáz lelkes falu helyén egy háromezer lakosú városkát találunk. A medjugorjei Mladifest rendezvénynek otthont adó hatalmas három hajós Szent Jakab tiszteletére szentelt templomba az egykori falu népe tízszer is beférne, ekkora kegyhellyé nőtte ki magát az ifjúsági találkozó és kapcsolódó zarándok élet.

A főtemplom a festett üvegablakok ellenére is nagyon világos, puritán. A mögötte kialakított színpadnál akár százszor annyian is várhatják a csodát.

A medjugorjei csoda hírét, a város békéjét eddig közel 25 millió zarándok vitte szét a világba.

Ennyien jöttek el 27 év alatt, hogy a Megjelenés-hegyének oldalán felkapaszkodjanak oda, ahol Mária először szólította békére az embereket. Van aki mezítláb teszi meg a jézusi keresztút gyötrelmeit idéző sziklás ösvényt.

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben… – halljuk, amikor mi is felfelé botorkálunk a kövek között. Az egyik “stációnál” magyarok imádkoznak, de biztosak lehetünk abban, hogy míg felérünk a hegy tetejére legalább 10 különböző nemzet fiaival és lányaival fogunk találkozni.”

Olaszok, szlovákok, lengyelek, csehek, németek, magyarok és főképpen horvátok zarándokolnak el a szenthelyre. Az utóbbi évtizedben évben különös súlyt adott a csodás jelenségnek, hogy azóta kiderült, az első figyelmeztetés napra pontosan tíz évvel a polgárháború kitörése előtt hangzott el…… folytatjuk…