A Fesztivál logója

By 2018-03-11Mladifest

Nagy lendülettel halad a június 8-9-10-ei Máriabesnyői Mladifest szervezése :).

Napról napra többen regisztrálnak és folyamatosan érkeznek a támogató levelek, üzenetek.

Nagy szükség van a fiatalok megszólítására, meghívására!

A következő írásban megismerkedhettek a Mladifest logójával, szimbolikájával.

A logó stilizált képe az Eucharistiának, ami „az egész keresztény élet forrása és csúcsa.  Az Eucharisztiában benne van az Egyház minden lelki java, tudniillik maga Krisztus, a mi Húsvétunk.”- fogalmazza meg a KEK.

Különösen is sürgető felhívásnak érezzük a János evangéliumban olvasható felszólítást:

„Bizony, bizony, mondom nektek: ha nem eszitek az Emberfia testét és nem isszátok az ő vérét, nem lesz bennetek élet” (Jn 6,53).

Az Ifjúsági Fesztivál középpontjában Jézus áll! Ezért kimelt esemény lesz a napi szentmise és a két esti szentségimádás. Mondhatjuk, hogy a találkozó csúcspontjai lesznek.


A logó felső részében található napsugár több mindenre utal. Utal arra, hogy Medjugorjéban a gyakori Szűzanya jelenésekkor Mária ragyogása a látnokok számára látható, a jelenség a zarándokok számára érezhető.

Olyan ez, mintha egy védőburok venne körül minket. A logón az Eucharisztiát is védi az őt körülvevő anyai ragyogás, mint ahogy az édesanya öleli gyermekét. Jelenti az Eucharistia magasztosságát és azt, hogy az isteni szeretet a fesztiválon különösen is beragyogja szívünket.

A logó alsó részén található M betű, utal égi édesanyánkra, Szűz Máriára, Boldogasszony Anyánkra. A programot megihlető medjugorjei Mladifest a mai napig aktív Szűzanya jelenési hely, így az Ő tisztelete előtt is adózunk, amikor az Eucharistia tartójává, támaszává és felemelőjévé tesszük.


A logó alsó részén található M betű, emellett utal Máriabesnyőre, mint a rendezvényt szeretettel befogadó helyszínre.

Az M betű formája, nagysága, ívessége utal a helyszín domborzati viszonyaira is, mivel a Máriabesnyői Bazilika a Gödöllői – dombságban helyezkedik el.

Regisztálj és találkozzunk a fesztiválon! 

http://keletfiataljai.eu/esemenyek/mariabesnyoi-mladifest/