Összefogás az iraki keresztényekért – 1. rész –

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár blogoldalán számol be Közel – Keleti útjáról, amely nálunk is olvasható.

Irakban a kétezres évek elején másfélmillió keresztény élt, ma alig háromszázezer.

Legutóbbi látogatásunkkor tragikus dolgokat láttunk itt: az Iszlám Állam terrorszervezet pusztítását, a népírtás traumájának nyomait, gyászoló, belső menekülttáborokban nyomorgó családokat, felgyújtott templomokat, meggyalázott szentképeket, fel- fellángoló erőszakot, veszélyes milíciákat, és romokat mindenhol. A romok között, a nyomorban pedig találtunk még egyvalamit: mindent legyőző hitet.

Most visszatérünk Irakba, hogy személyesen győzödjünk meg arról, hogy az ujjáépítéshez adott magyar adományokkal tudtunk valós segítséget adni, valamint, hogy megtudjuk milyen módokon tudnánk megmenteni a kétezer éve itt élő, sokat szenvedett keresztény közösségeket.

Kövessétek küldetésünket!

/A fényképek tavalyi látogatásunk során készültek a Moszul-környéki Karakos keresztények lakta városában. Egy lerombolt városrészben felállított Szűz Mária szobor, dzsihadisták által felgyújtott templom és a Ninivei Védelmi Egység milícistája látható rajtuk/.

https://www.facebook.com/azbejtristan/