Iszlám törvénykezés Németországban

By 2018-03-07Hírek

Saría bíróság a gyermekszobában: Áldott állapotban lévő 17 éves lányt szúrt szíven egy migráns Németországban.

Alaa W évekkel ezelőtt Líbián keresztül Palesztinából menekült családjával Németországba, akit 15 évesen hozzáadták egy 32 éves szír férfihez. 16 évesen megszülte első gyermekét, majd alig pár hónappal később újra várandós volt.

17 évesen úgy döntött, hogy el szeretne válni féjétől, mert beleszeretett egy másik férfiba. Amit a saját családja elkövetett a fiatal lány ellen, mondván, hogy bemocskolta a család becsületét, aligha önthető szavakba.

Alaa a szomszédos városban, Biberachban lakó, 26 éves szintén migráns Jamalba szeretett bele. A német jogrendszer szerint nem érvényes a házassága és az is tisztázatlan, hogy Alaa szabad akaratából egyezett-e bele az iszlám „házasságba”, ahogyan anyja állítja vagy egy kényszerházasságról van szó. Egy biztos Alaa el akarta hagyni férjét, amit iszlám kultúrkörökben a tradiciók szerint házasságtörésnek tekintenek. A saría törvények tükrében ezzel bemocskolja családja nevét.

Kedd este végleg elfajultak a dolgok lakásuk gyermekszobájában, ahol Alaa a 10 hónapos fiával élt. A család számos tagja jelen volt köztük 20 éves bátyja, Abd Alrahman W és 34 éves férje is. Ami ezután következett nehéz összefoglalni, mert meghaladja a normális, civilizált európai ember képzelőerejét.

Abd Alrahman W késsel a kezében támadt húgára és szúrta mellkason. Elképzelhetően a szívére célzott és valószínűleg több szúrást is ejtett. Az ügyészség minden estre szándékos emberölés gyanúja miatt nyomoz. Néhány meg nem erősített rendőrségi jelentés szerint ezt megelőzően összeült a családi bíróság és közösen döntöttek a lány kivégzése mellett. De ezzel a történet nem ér véget.

A palesztin férfi nem csak mellkason szúrta húgát, hanem mindkét oldalról felvágta száját, hogy elcsúfítsa arcát.

A lány vérben úszva feküdt a gyerekszoba kiságyán és életéért könyörgött: „Kérlek gondolj a fiadra, hívd a mentőket!” – mondta férjének. Akinek esze ágában sem volt segítséget hívni.

Még saját családja sem sietett a súlyosan sérült lány segítségére, helyette mobiltelefonjukkal rögzítették, ahogyan az ágyon fekvő Alaa életéért esedezik.

A felvételen látható Alaa másik bátyja is, aki éppen teljes élvezettel az arcán cigarettázik. A 15 másodperces videót aztán elküldték Alaa barátjának. „Mondd neki, hogy te következel!” hallatszik a háttérből. Ezután megjelenik Alaa cigarettázó bátyja és a következőt mondja: „Élvezem nézni, ahogy haldoklik és közben cigarettázok.”

Mindeközben Alaa mentőért könyörög. Majd véget ér a felvétel. Ami ezután történt még nem világos. Minden esetre a lány férje és bátyja elszöktek, ám csodával határos módon Alaa túlélte sérüléseit.

A kés épphogy elkerülte a szívét. Az pedig, hogy ki hívott végül segítséget szintén tisztázatlan. Talán Alaa édesanyja, aki elmondása szerint a történtek alatt mindvégig főzött és semmit sem hallott az egészből.

A 17 éves lány és magzata mostanra túl vannak az életveszélyen. Alaa azonban pénteken még mindig kihallgathatatlan állapotban volt.

Bátyját és Alaa férjét szerdán a bajorországi Schweinfurtban letartóztatták és gyilkossági kísérlet vádjával előzetes letartóztatásba helyzeték. Bátyja elismerte, hogy részese volt a történteknek.

Abd Alrahman W. állítólag alig néhány órával a becsületgyilkosság elkövetése előtt szabadult előzetes letartóztatásából Stuttgart-Stammheimban.

A férfit az állam biztonságát súlyosan veszélyeztető erőszakos bűncselekmények előkészületében való részvétel vádjával állítják bíróság elé.

2016 végén egy 21 éves szíriai férfivel együtt fogták el úton Dánia felé, akinél robbanószerkezet előállítására alkalmas anyagot találtak. Feltételezések szerint terrortámadást szerveztek Koppenhágában. A ravensburgi tartományi bíróság a férfit később hat és fél év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

A szír férfi nem tett Abd Alrahman W.-re nézve terhelő vallomást, így ő kedden szabad lábon távozhatott. Ezt követően néhány órával a család becsületének védelmében a saját húga életére tört.

Forrás: www.anonymousnews.ru