Trump is támogatta az életpárti menetet

By 2019-01-20Egyéb

Szokásához híven üzenetet küldött a March for Life (Menet az életért) című életpárti demonstráció résztvevőinek az Egyesült Államok elnöke. Donald Trump ebben ígéretet tett arra, hogy mindig meg fogja védeni az élethez való jogot. Az életvédők előtt felszólalt Mike Pence amerikai alelnök is.

Donald Trump amerikai elnök videóüzenetben biztosította támogatásáról az abortusz elleni tiltakozásul, az élet védelmében szervezett washingtoni menetet pénteken.

Mindig meg fogom védeni a Függetlenségi Nyilatkozatunkban rögzített első számú jogot: az élethez való jogot”

– fogalmazott az elnök az előre rögzített és a rendezvényen levetített felvételen.

A videó bemutatása előtt Mike Pence alelnök – a kongresszus épülete előtti óriási téren felállított emelvényre lépve – Donald Trumpot “az Egyesült Államok történelmében a leginkább abortuszellenes elnöknek” nevezte.

A Menet az életért (March for Life) elnevezésű tüntetést az 1973-ben elfogadott abortusztörvény óta minden évben megrendezik. Ez a legnagyobb abortuszellenes megmozdulás az Egyesült Államokban.

A téren sok ezer fő gyűlt össze, volt, aki táblával vonult fel, más csöndesen imádkozott. A rendezvény vezetői üdvözölték az elnök és az alelnök támogató szavait, bár hangsúlyozták; azt szeretnék, ha mindkét párt támogatná őket.

Az eseményről tudósító The Washington Post című lap megjegyezte: az abortusz jogát támogató republikánusok “csaknem kihaltak”, az abortuszt ellenző demokraták pedig “eltűnőben lévő fajta”. A megmozduláson beszédet mondott az élet védelmében Daniel Lipinski demokrata párti képviselő is.

A megmozdulás előtt az evangéliumi keresztények rendeztek konferenciát az élet védelméről és az abortusz elutasításáról.

Forrás: S4C.news