Rap zene a templomban – Felfüggesztették a papot

By 2018-06-25Hírek

Kenyában felmentettek hivatalából egy papot azért, mert a megszokottól eltérő módon terjesztette Jézus üzenetét. A püspökség úgy vélte, hogy ez ellentmondásban áll az egyház tanításaival.

A 45 éves pap Paul Ogalo a rap zenén keresztül szerette volna a fiatalokat közelebb hozni a hithez. Célja azt volt, hogy felhívja az ifjúság figyelmét a drogfogyasztás veszélyeire, a környezetvédelem fontosságára, valamint ösztönözze őket arra, hogy társadalmilag elkötelezetté váljanak. Művészneve „Paul SWIT”, a négy betűből álló mozaikszó lefordítva annyit tesz: „Lássátok a lázadó világot!”.

„Egy év felfüggesztést szabtunk ki, hogy időt neki adjuk arra, hogy átgondolja tetteit és a jövőjét.” – nyilatkozta a Homa Bay püspökség egyházi bíróságának egyik bírója. Minden intézménynek és szervezetnek megvan a maga magatartási kódexe. A bíró szerint a papnak konzultálnia kellett volna püspökével, hogy megtudja, tervei összhangban vannak-e az egyház tanításaival.

Ogalo nem ért egyet a püspökség döntésével. A pap szerint a rap zene fiatalok millióit vihetné közelebb Jézushoz. A fiatalok egyik képviselője sajnálja az egyház döntését. A pap zenéjével fiatalok százait csalogatta be a templomba. Ő és társai nem akarnak többet részt venni a szentmiséken.

Fordította: Deák Roland

Forrás: katolisch.de

Fotó: www.mwakilishi.com