Petíció indult: Jézus nem bugyuta képregényszereplő!

By 2019-02-01Hírek

Azt követően, hogy – az S4C.News angol nyelvű cikkének hatására – az Egyesült Államokban nagy sikerű aláírásgyűjtés indult, most itthon is petíció fogalmazódott meg annak érdekében, hogy a DC Comics vonja vissza botrányos képregénysorozatát, melyben Jézust egyszerű mesefiguraként készülnek ábrázolni.
A cikk az S4C.news oldalán jelent meg, melyet most teljes terjedelmében közlünk és kérünk benneteket, csatlakozzatok a felhíváshoz.

Magyarországon elsőként az S4C.News tudósított arról, hogy a DC Comics 2019. március 6.-án egy új, hat fejezetből álló, istenkáromló képregény-sorozatot ad ki, amelyben Jézus Krisztus képregény-szuperhősként kerül majd ábrázolásra. Cikkünkben felhívást tettünk közzé, kérve olvasóinkat, hogy segítsenek megállítani a képregény publikálását. Kezdeményezésünket – amelyet angol nyelvű oldalunkon is megjelentettünk – felkarolta a CitizenGO amerikai szervezete és petíciót tett közzé, amelyet azóta már több, mint 100 ezren írtak alá.

Az S4C.News szerkesztői közössége itthon szolidaritást vállalva és kiállva az amerikai értékkonzervatívok küzdelme mellett, szintén petíciót indít, hogy bemutassuk: a keresztény embereket sértő képregény ügye mindannyiunké. Ehhez kérjük magyar nyelvű olvasóink csatlakozását!

A sorozat alapötlete szerint Isten annak idején annyira dühbe gurult Jézus keresztre feszítéssel végződő tevékenységén, hogy azóta nem is engedte vissza a Földre, sőt a bolygónkkal kapcsolatos minden információ elől elzárta. Mígnem aztán Isten meglát egy szuperhőst a Földön – bizonyos “Sun-Man”-t (Naptesót) – és mindjárt lelkesen mutatja Jézusnak: „Látod fiam, valami ilyesmire gondoltam veled kapcsolatban is!” Elküldi Krisztust, hogy tanulmányozza, ismerkedjen a szuperhőssel. A két főszereplő aztán sokat tanul egymástól, miközben kölcsönösen kisegítik egymást a világ sajátos problémái között történő eligazodásban.

A képregény írója szerint a keresztények teljesen félreértelmezték az evangélium üzenetét, Jézus pedig azért jön vissza, hogy „rendet vágjon”. Hogy pontosan hogyan képzeli ezt az író, arról nincs információnk.

Miért mondjuk, hogy a DC Comics sorozata istenkáromlás, és keresztény emberként kötelességünk, hogy megakadályozzuk a megjelenését?

Jézus nem egy “szuperhős”. Ő több, mint kétmilliárd keresztény számára valóságos Isten és valóságos ember, a Mindenható Isten Fia és mint ilyen, semmiképp nem lehet alacsonyabb rendű-rangú entitás az úgynevezett Sun-Man-nél, Krispex utolsó fiánál.

Jézus az Univerzum Teremtője – nem a DC-univerzum szuperhőse! Jézus Krisztusnak ezt a tiszteletlen karikatúrája, amely a Sun-Man nevű akcióhőssel egy (vagy éppen alacsonyabb) kategóriába osztja, sértő mindazok számára, akik Krisztust a Megváltójuknak tartják. Meg kell állítani ezt a nemtörődöm, vagy tudatos ferdítést!

Az petíciót kísérő levélben felhívjuk a DC Comics vezetőségét, hogy álljon el a Second Coming című sorozat publikálásától.

Kérjük, támogassa kezdeményezésünket, és írja alá a kiadónak címzett levelet! Az Ön által aláírt petíciót a DC Comics elnökségének és menedzsmentjének, Amit Desai vezérigazgató-helyettesnek, Dan Didio publikációkért felelős igazgatónak és Jim Lee kreatív igazgatónak juttatjuk el.

A petíciót bárki aláírhatja a CitizenGO magyar nyelvű oldalán.

Köszönettel;

az S4C.News csapata

 

Forrás: S4C.news