Összefogás Venezueláért

By 2018-08-13Hírek

Venezuelában 1999 óta szocialista, kommunista kormányzat van hatalmon. Az ország gazdasága 4 éve összeomlott az olaj világpiaci árának zuhanásának következtében. Venezuela az államcsőd szélére sodródott, hatalmas az infláció és az élelmiszerhiány. Az év eleje óta a gyógyszerhiány elérte azt a pontot, hogy a kórházak 90%-a nem képes ellátni a betegeket. Sokan elhagyták az országot, a gazdagok szegények lettek, a szegények még nagyobb nyomorban élnek.

Kérjük együtt az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatalát és az Egészségügyi Világszervezetet, hogy hozzanak létre egy humanitárius folyosót, amely biztosítja, hogy elérjenek a gyógyszerek és az orvosi támogatás az ahhoz rászorulókhoz.

Nicolás Maduro kommunista elnök és az ország vezetése ellenzi ezt a folyosót, mivel betekintést engedne a világ számára a kommunista Venezuela nyomorába, alááshatná kormányzat még meglévő támogatottságát, és így hatalmuk összeomlásához vezethetne.

Az ENSZ gyűjti az emberiség elleni bűncselekményekre vonatkozó bizonyítékokat, hogy bemutassa őket a Hágai Nemzetközi Bíróság előtt. A humanitárius segítség viszont nem várhat, ezért azonnali lépésekre van szükség.

A nemzetközi nyomás a fenti szervezetek felé növekszik, ennek a része a mi petíciónk is. Bízunk benne, hogy fellépésünk hozzájárulhat ahhoz, hogy Venezuelába valóban megérkezhessen a segítség!

A petíció itt írható alá:

https://www.citizengo.org/hu/pc/165094-osszefogas-venezuelaert

Forrás: www.citizengo.org

Fotó: nationalinterest.org