Megtalálták és azonosították Boldog Sándor István ereklyéit

By 2019-03-24Hírek

A várt örömhír megérkezett: „Az ősszel feltárt sírból azonosították Boldog Sándor István koponyáját és két lábszárcsontot. Így elmondhatjuk, hogy megtaláltuk Boldogunk ereklyéit! Nagy öröm és kegyelem ez az egész szalézi világnak, adjunk hálát érte!” – jelentette be Ábrahám Béla szalézi tartományfőnök Péliföldszentkereszten a vasárnapi szentmise végén.

Ebből az alkalomból március 27 -én, szerdán reggel Budapestre érkezik P. Pierluigi Cameroni, a szalézi rend posztulátora. Az örömhírről elsőnek Erdő Péter bíboros urat értesítették, aki örömét fejezte ki a jó hír hallatán.

Az egyházi és világi média felé történő bejelentés 2019. március 27-én, szerdán délután 14 órakor kezdődő sajtótájékoztató keretében lesz Budapesten, a Bécsi út 173. alatti Tartományfőnökségen, melyen a szakértők részletesen ismertetik a megtaláláshoz vezető folyamatot és kérdések feltevésére is lesz lehetőség.

A sajtótájékoztatón felszólal P.  Ábrahám Béla SDB, szalézi tartományfőnök, P. Pierluigi Cameroni SDB, a Don Bosco Szaléziak szentté és boldoggá avatási bizottságának felelőse, valamint a kutatásban részt vevő tudósok és szakértők: Dr. B. Varga Judit, történész, Dr. Susa Éva, igazságügyi főtanácsos és mások.

Kérjük a sajtó és a média képviselőit, hogy részvételi szándékukat legkésőbb kedd estig jelezzék a szaleziak@gmail.com e-mail címen.

A hír a szaléziak.hu oldalon jelent meg, amit mi változtatás nélkül közöltünk.