Két meggyilkolt pap 3 nap alatt

By 2018-04-24Hírek

Mexikó a világ egyik legveszélyesebb országának számít a papok számra. Az ország püspökei a probléma kivizsgálását követelik.

Mexikóban három napon belül két papot is meggyilkoltak. A mexikói média rendőrségi forrásokra hivatkozva közölt információi alapján az egyik áldozat a 33 éves Juan Miguel Contreras Garcia. Két ismeretlen tettes behatolt egy a Jalisco szövetségi állam területén található templom sekrestyéjébe, ahol lelőtték a papot, majd egy terepjáróval elmenekültek a helyszínről.

Csütörtökön a Mexikóvároshoz közeli Izcallii egyházmegyében egy papot röviddel az esti szentmise kezdete előtt a saját templomában szúrtak le. A mexikói püspöki konferencia az események hatására a kultúrájuk és társadalmuk őszinte és mélyreható vizsgálatára szólít fel mindenkit, feltéve a kérdést, hogy vajon miért is veszítették el a tiszteletet az élet szentsége iránt.

Mexikó a világ egyik legveszélyesebb országának számít a papok számra. Februárban támadók a zavargásokkal teli Guerrero szövetségi állam egyik országútján két papot leszorítottak az úttestről majd tüzet nyitottak. Mindkét pap életét vesztette, további négy utastársuk pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

2012 óta a Katolikus Multimédia Központ (CCM) összesen 23, papok vagy egyházi személyek ellen elkövetett gyilkosságot regisztrált. A gyilkosságok száma Felipe Calderon elnökségének idején (2006 -20012), a drogok elleni háború kezdetén emelkedett meg és a tendencia az aktuális elnök Enrique Pena Nieto ciklusa alatt sem látszik megtörni.

Forrás: katolisch.de

Fordította: Deák Roland