Gyere el!

By 2018-05-23Mladifest

Az elmúlt hónapokban sok helyen hallhattál a június 8-9-10-én megrendezésre kerülő Ifjúsági Fesztiválról, a Mladifestről. A találkozót Gödöllő határában fekvő Máriabesnyőn, (igen Magyarországon!) tartják. Ebben a három napban több száz keresztény “mladi”, magyarul fiatal fog összegyűlni a Nagyboldogasszony Bazilika körül. De miért gyere el Te is?

1. Találkozás

A fesztivál lehetőséget ad a nagy találkozásokra: Istennel, Máriával, Önmagaddal. A 21. század fiataljainak erre van leginkább szüksége. Mert belső indíttatásból keresik a transzcendenst és amikor megtalálnák, akkor nem veszik észre. Sokak fejében nagyon hamis és torz Atya kép él, ezt kellene levetni magunkról és felfedezni életünkben, a világban az Igazi Atya képét.

Szűz Máriát is mindenképp említsük meg, hiszen fontos feladatot kapott Istentől, Jézus Krisztusnak kellett életet adnia, felnevelnie, hallgatnia és elkísérni a Golgotára. Jutalma nem maradt el: megkapta a Szentlelket és elszenderedése után a mennyben ismét a Fiával lehet. Szeretnénk, ha a kegyhelyre elzarándokolók megtapasztalnák az Égi Anya közbenjárását, szeretetét is.

Itt találkozhatsz az Istennel, sok program segíti a helyes Istenkép kialakítását. Közelebb kerülhetsz Mária segítő szolgálatához is. Ha ez megvan, könnyebben felismered értékeidet, talentumaidat, és megérted: Neked is van feladatod!

2. Tanítások, személyes tanúságtételek

A találkozó alkalmával számos tanúságtévő érkezik, hogy bemutassa, mennyire erősen jelene van a világunkban a gonosz és egyúttal Isten irgalma. Senkit sem azért alkotott meg az Atya a földre, hogy elpusztítsa, vagy hagyja, hogy elpusztítsa önmagát. Boldogságra teremtettünk, bár a szabad akaratunk sok mindennek gátat szabhat. Képességet kaptunk arra, hogy a jót válasszuk és arra is, hogy elbukjunk a kísértésben. A függőségek elkerülésére és a tudatos keresztény élet építésre hívnak tanúságtevők.

3. Zene

Medjugorjéban a Mladifesten fontos evagelizációs szerepet tölt be a zene. Laza és fiatalos stílusra számíthatsz itthon is, így a szöveg és a mondanivaló is jobban átmegy. Ha nyitva a fül, akkor nyílik az értelem és a szív is, beengedjük a formáló szavakat, gondolatokat és dicsőítjük Istent. Ezt a feelinget a medjugorjei, libanoni és pécsi fiatalok csempészik Máriabesnyőre egy „kisebb”, 80 fős dicsőítő csapattal!

4. Közösség, barátok

A fesztiválok nagy lehetőséget nyújtanak az ismerkedésre, barátságok szövéséhez. Szeretnél Te is kilépni az online világból, és élő kapcsolatokat kialakítani? Erre tuti, hogy lesz lehetőséged! Az igaz barát pedig épít felfelé: segít abban, hogy jobb ember lehess és ne tejbepapi keresztény. Gyere el és találkozz kortársaiddal (16-35 év közöttiek), akik értékrendben hasonlók hozzád!

5. MÁV kedvezmény

Ha van non plus ultra egy ingyenes rendezvénynél, az a 90%-os utazási kedvezmény! Regisztrálj, gyere a MÁV-val, és vedd igénybe a hihetetlenül kedvező árat!

A nyár legnagyobb magyarországi keresztény fesztiválja rád vár! Nézz utána a további részleteknek a www.mladifest.hu oldalon!

Forrás: 777blog.hu