Felhívás

By 2018-08-16Lelkiség

Rózsafüzér imahadjárat a hazáért és a katolikus hit védelméért.

Egy Lengyelországból indult nemzetközi imahadjárat célja a közös imádság hazáinkért és a katolikus hit védelméért.

Az eredeti kezdeményezés szervezői azt kérik, hogy akik csatlakoznak az ima hadjárathoz (egyénileg vagy közösségek) azok augusztus 15. (Nagyboldogasszony ünnepe) és október 7. (Rózsafüzér Királynője) között naponta legalább egy tized rózsafüzért imádkozzanak a megadott szándékra – vagyis hazájukért és a katolikus hit védelméért.

A kezdeményezés második része az imahadjárat utolsó napján a hit nyilvános megvallására ösztönöz – Lengyelországban ezen a napon a templomokban az imahadjárat szándékára szentmiséket mutatnak be, amelyet nyilvános rózsafüzér körmenet követ. Más országokban a korábbi rózsafüzér a határokon kezdeményezéshez hasonló imára készülnek.

Hazánkban egyelőre a hivatalos szervezés folyamatban van, de egyénileg mindenképp lehet csatlakozni az imához, illetve akinek lehetősége van bekapcsolódni a hivatalos szervezésbe és terjesztésbe, azt erre is buzdítjuk.

Számunkra különösen is szép időszakra esett ez az időpont választás, hiszen államalapító királyunk, Szent István augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén hunyt el, október 7. után pedig Magyarok Nagyasszonyát ünnepeljük, október 8-án.

Érdekességként: az eredeti kezdeményezést Lengyelországban egy olyan közösség szervezi, amelyet 2011-ben a Mindszenty bíboros nyomán Erdő Péter bíboros által kezdeményezett 1 millió imádkozó magyar imahadjárat „ihletett”.

Az ima által akár ezt a kezdeményezést is érdemes ismét felkarolni, népszerűsíteni.

Fotó: Scwab Robin