Egyenlő állampolgári jogokat a keresztényeknek a Közel-Keleten!

Pénteken délelőtt a pápa fogadta a katolikus egyház és a keleti ortodox egyházak közötti teológiai párbeszéd nemzetközi vegyesbizottságának tagjait.

A katolikus egyházfő kiemelte, hogy a vegyesbizottság számos tagja a közel-keleti egyházakhoz tartozik, amely régiót erősen sújtotta a háború, az erőszak és az üldöztetés. A közel-keleti híveket lelki közelségéről biztosította. Mint fogalmazott: állandóan gondol rájuk és imádkozik értük, hogy Isten üdvözítő tervében ezek a rendkívüli területek a konfliktusok hosszú éjszakája után megpillanthassák a béke hajnalát. A Közel-Kelet váljon a béke földjévé, nem maradhat az összeütközések területe. A háború, ami a hatalom és a nyomor leánya, adja át helyét a békének, ami a törvény és az igazságosság leánya.

Keresztény testvéreinket pedig ismerjék el mint teljes jogú állampolgárokat, akik a többiekkel egyenlő jogokkal rendelkeznek – nyomatékosította Ferenc pápa.

A Szentatya azt kérte: ne a pillanatnyi érdekek szerint haladjunk, hanem az Úr akaratát követve: hogy „legyenek mindnyájan egyek” (Jn 17,21). 

Forrás: S4C.news