Bocelli: Kiváltság a pápának énekelni

By 2018-08-22Hírek

Andrea Bocellit a klasszikus műfaj legsikeresebb előadójaként tartják számon. Az olasz énekes mégis úgy gondolja, hogy ez nem a saját érdeme. A milliós példányszámban elkelt lemezek és a Szentatyák előtti fellépések szerinte másnak köszönhetők.

Andrea Bocelli várakozással néz elébe dublini fellépésének a családok világtalálkozóján.

„Rendkívül nagy megtiszteltetés, hogy részt vehetek ebben a dicséretre méltó kezdeményezésben.”

, mondta az aranytorkú énekes a „Vatican News-nak” adott csütörtöki interjújában. A fesztiválon Ferenc pápa is jelen lesz majd.

„Kiváltság, hiszen a Szentatya jelenlétében énekelni nagy öröm. Végtére is olyan karizmatikus személyek jelenlétében akárcsak a pápa, jól érzi magát az ember, azonban az ilyen fellépések egyúttal nagy felelősséget is jelentenek.”

– magyarázta a tenor. „Ezek az alkalmak a megfelelő üzenetet kell, hogy közvetítsék.”

Az 59 éves énekes többször lépett már fel pápák előtt. Legutóbb 2015-ben a Szent Péter téren adott koncertet Ferenc pápának és közel 40.000 hívőnek. 2000-ben édesapja halálának napján II. János Pál pápának énekelt, de többször találkozott XVI. Benedek pápával is.

Bocelli úgy gondolja, hogy sikeres karrierjét mindenek előtt Istennek köszönheti.

„Az éneklés, a hang, ahogy minden más tehetség kétségkívül Isten adománya.”

Az ember mindarra, amit életében elért, nem saját érdemeként kell tekintsen, hanem valójában megadatott neki. – mondta a művész. „Tehát nincs mire büszkének lenni. Egyszerűen csak hálát kell adni érte!”

Bocelli hisz a Teremtéstörténetben. Szerinte téves elgondolás, hogy az ember csupán a véletlen műve. Azt mondja kicsit olyan ez, mintha az ember szemben állna Michelangelo Pietàjával és kétségbe vonná, hogy valaha, valaki megalkotta azt. Mondván, hogy a szobrot kész formájában egy nap egyszer csak megtalálták a hegyek között, mert a véletlen éppen elkészítette.

Forrás: katholisch.de

Fordította: Deák Roland

Fotó: it.zenit.org