A szezon legmenőbb keresztény ifjúsági fesztiválja

By 2018-05-01Mladifest

Máriabesnyői Mladifest: a szezon legmenőbb keresztény ifjúsági fesztiválja (június 8–10.)

Az első magyar Mladifest a „tornacipős szentek” fesztiválja lesz, ahol az Istenben való hitet nemcsak közös imákban és tanúságtételekben, hanem zenével és tánccal, hatalmas buli kíséretében élhetik meg a fiatalok.

A Cenacolo, a Tudatos Életért Hittel, Sporttal, Kreativitással Alapítvány és a Kelet-Európai Fiatalokért Egyesület június 8–10. között rendezi meg a nyár legmenőbb és legjobban várt keresztény ifjúsági fesztiválját, a Mladifestet, amelynek mottója: „Minden lehetséges annak, aki hisz.” (Mk, 9,23)

A fesztiválnak a festői szépségű Máriabesnyő (Gödöllő) ad otthont, a programok a Nagyboldogasszony Bazilika ölelésében válnak szó szerint istenivé, a szervezők pedig több mint ezer 16 és 35 év közötti fiatal részvételére számítanak.

A rendezvény fővédnöke: Jézus Krisztus

A tornacipős szentek fesztiválja

A fesztivál egyrészt azoknak a fiataloknak szól, akik már rátaláltak Istenre és egy háromnapos spirituális zarándoklattal szeretnék elmélyíteni, megerősíteni a hitüket, miközben megismernek hozzájuk hasonlóan gondolkodó, élő és érző embereket.

A Mladifest viszont azoknak a fiataloknak is szól, akik még csak az első lépéseket tették meg Isten felé, keresik a helyüket világban, kétségeik és kérdéseik vannak, amelyekre válaszokat szeretnének kapni.

De kik azok a tornacipős szentek?

„Te és én. A szomszéd srác, aki vasárnap reggelente együtt indul misére a családjával – mondja dr. Kocsis Anita Dominika, szervező. – Az unokatestvéred, aki lefekvés előtt a Bibliát olvassa. A barátnőm, aki szerdánként mindig vesz egy szendvicset az egyetem melletti park padján üldögélő hajléktalannak előadás előtt. Hétköznapi emberek, akik hétköznapi életet élnek és nem csak féltett kincsként őrzik, hanem meg is élik a hitüket a mindennapjaikban.”

A Mladifest tehát nem csak Istenről, vallásról és hitről, hanem a kereszténységről, mint életszemléletről és cselekvési programról szól. Éppen ezért a vallási programok mellett a Civil falu sátrai jelentik a fesztivál másik pillérét, ahol a „mindennapok kereszténységével” ismerkedhetnek meg a fesztiválozók.

dr. Kocsis A. Dominika és Bese Gergő atya
főszervezők
Cenacolo, a Tudatos Életért Hittel, Sporttal, Kreativitással Alapítvány
és
Kelet-Európai Fiatalokért Egyesület