A fatimai kegyszobor Panamában

By 2018-08-30Hírek

A fatimai Szűzanya első és eredeti kegyszobra, melyet a látnok Lúcia nővér beszámolója nyomán készítettek, és amelyet 1947-ben Évora érseke megkoronázott, jelen lesz a 2019-es panamai ifjúsági világtalálkozón, melyet jövő január 22. és 29. között tartanak.

A hírt augusztus 27-én  tette közzé José Domingo Ulloa Mendieta panamai érsek. 2000 óta most először indul újra útra a fatimai kegyszobor. A kegyhely igazgatósága ugyanis úgy döntött, hogy a Szűzanya szobra maradjon a fatimai kegyhelyen, miután korábban a világ 64 országába elzarándokolt. Kivételt a jövő évi panamai ifjúsági világtalálkozó jelent.

A panamai sajtótájékoztatón bemutattak egy videót, melyen a fatimai kegyhely igazgatója, Carlos Cabecinhas elmondja, hogy a döntést a panamai találkozó világméretű jellege miatt hozták, főként Szent II. János Pál pápa emlékére, aki megálmodta az ifjúsági világtalálkozót és aki különleges tiszteletet tanúsított a fatimai Szűzanya iránt, hiszen az 1981. május 13-án, éppen a Fatimai Szűzanya napján ellene elkövetett merénylet az életét is összekapcsolta Fatimával. Mendieta panamai érsek végül azt is kiemelte, hogy a panamai hívek is nagyon nagy tisztelettel övezik a Fatimai Boldogasszonyt. Az esemény bejelentésére a panamai sajtókonferencia helyszínére érkezett Fatimából a kegyhely küldöttsége, élén Marco Daniel Duarte atyával, aki a kegyhely múzeumának igazgatója.

A fatimai Szűzanya szobra 2019. január 21-én érkezik Panamába, és január 29-ig marad ott. Ott-tartózkodása idején először a Lourdes-i Boldogasszony-plébánián őrzik, majd átviszik a Megbocsátás Parkjában fekvő szentségi kápolnába, ahol Teréz anya nővérei őrzik. A parkban zajlik majd a világtalálkozó több eseménye, kezdve a január 23-i, szerdai nyitó szentmisével. Szombaton és vasárnap pedig jelen lesz a szobor a rózsafüzér imádsággal kísért virrasztáson, valamint a január 27-i vasárnapi záró szentmisén is – tájékoztatott a SIR olasz katolikus hírügynökség augusztus 28-án, kedden.

Forrás: magyarkurir.hu

Fotó: noticias.panama2019.pa